tisdag 27 augusti 2013

Sådan psykmor, sådan psykdotter



Depression och panikångest. Diagnosen är ställd. På mig för längesedan, men på min alldeles egna moder. Det har jag väl förstått länge men nu vet även hon. I o m våra gemensamma diagnoser har vi alltså väldigt svårt för att träffas eftersom vi då måste bege oss ut från våra hem, använda kollektivtrafik och träffa folk. Vi ses sällan. Men igår hälsade jag på henne. Första gången på ett halvår. Det chockade mig att se att han magrat blivit grå och hostar alltmer intensivt. Det var också riktigt skitigt hemma hos henne. Dagen spenderades med att dammsuga, svabba och torka bort skit som legat länge.
Jävligt jobbigt alltså. Ville mest åka hem, så det gjorde jag sen och det var väldigt skönt att komma hem till mitt eget. Fast sorgklumpen i magen är stor och ångestmolnet påtagligare än annars.





lördag 24 augusti 2013

Snixsnack



Idag har jag sprungit runt sjön och jag är så glad att jag orkade och att det bara gör LITE ont i knäet där jag har en gammal skada som orsakats av batongslag och nu ligger jag i min hängmatta i trädgården och är glad över en annan sak nämligen att jag äntligen ska få en ordentlig koll av bukspottkörteln och levern eftersom jag nojjar över att allt mitt missbruk och mina mediciner håller på att förinta mig inifrån. BOOOOM!!

söndag 18 augusti 2013

Sommararbetslöshet!



Bästa sommaren. Eller? För mig bra sommar. Att inte må dåligt flera dagar i sträck är LYX!!
Inläggning känns främmande för första gången på väldigt länge.
Dock har antalet kvällar som förgyllts av imovane+alkoholrus varit ganska många. Men på något sätt förknippar jag inte missbruk med sjukdom. Alltså jag förstår att det är dåligt men jag gör det även när jag mår bra. HEH. Dödsdumt.

Maaaaja Ivarssons sommarprat borde alla höra som inte gjort det. Har man en blogg är det väl typ obligatoriskt att ge någon typ av recension av årets sommarpratare i P1. Eller kanske inte men det är ialla fall väldigt intressant att lyssna till henne.
Eftersom hon är ifrån Helsingborg, dock några år äldre, och vi umgåtts i gemansamma umgängeskretsar har vi varit på samma fester/efterfester/spelningar etc och jag har tyckt att hon varit extremt störig och dryg och drogig. Men nu flera år senare har jag ändrat uppfattning och snarare hittar flera likheter mellan oss och känner empati. Alltså likheter vad gäller uppväxt i Helsingborg;
Hon gick på amfetamin under gymnasiet, bråkade med lärare och rektorer, hängde på Högaborg(stadsdel i HBG) där hon även inhandlade diverse droger samt hamnade tillslut på Blå Kamelen (Drogrehabilitering för unga)