tisdag 4 juni 2013

DårhusetMin kompis är fortfarande inlagd på psyk. Hon vill men får inte komma hem än. Hon var uppe på ett hyreshustak i Malmö en natt. Hoppa skulle hon. Men på vägen upp till fönstret välte hon ned en blomkruka så att det kom jord på golvet så efter ett tag kunde hon att hon var tvungen att gå in i gen och städa upp eftersom hon sov över hon en kompis och inte kunde lämna världen med ett sådant stök efter sig. In absurdum. Hjärnan. Men det var ju bra. Att hon tänkte så alltså. Undrar hur de andra kompisarna här hemma känner kring att bo med oss två psykisar.

När hon eller andra i min närhet mår sämre påverkar det mig mycket. Antingen mår jag själv bättre för att jag måste peppa eller ställa upp för den andre. Eller så smittar deras mående av sig och jag finner mig själv aktivt deltagande i den spiral som drar mig nedåt. I detta fallet verkar det vara det senare av alternativen. Apatin har anlänt, tårarna rullar per automatik. Jag är också arg. Och så är det jävla sommar. Och snart är det årsdagen av mitt senaste, mest allvarliga självmordsförsök någonsin. Då mitt blodtryck blinkade alarmerande rött på medicinakut i Malmö och min far förberedde sig för att berätta för omgivningen att världen förlorat mig.

Bra start på dagen detta! Nu ska jag dricka kaffe och ta mitt receptbelagda amfetamin. Godmorgon.

4 kommentarer:

 1. Hur funkar det att leva i ett kollektiv? För det är väl ett kollektiv eller?... Jag måste bo själv med min katt. När jag bott tillsammans med tjejer/kvinnor har jag alltid vantrivts.

  Jag är så nyfiken på "Sällskapet Varg". Vad krävs för att få gå med däri?
  kram/hieronymo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan jag flyttade hemmifrån har jag bara bott tillsammans med vänner. På grund av ekonomiska orsaker framförallt med också för att det är ett ultimat sätt att bo på för mig och i perioder också nödvändigt då jag inte kunnat bo själv.

   För att gå med i Sällskapet Varg måste du må eller ha mått dåligt, heh :P Alltså ha erfarenhet av psykisk ohälsa eller missbruk typ. Samt äga en vargtröja. Finns att inhandla på marknader eller second hand oftast. Sen tar du en bild på dig i din vargtröja (ansiktet måste inte synas om man inte vill) och så lägger jag upp den så blir du en Vargbroder! Gör det!

   Kram

   Radera
  2. Psykisk ohälsa eller missbruk... Mitt liv har ju inte bestått av mycket annat. Ska leta efter en vargtröja och gå ut på Göteborgs gator med högburet huvud. Man får vara psykiskt sjuk om man inte är psykiskt sjuk 2013.
   kram

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera